Duga byggkorn med dokumentert helseeffekt

gullbygg, duga, byggkorn, byggryn, bakst, hjemmebakt, eltefritt, kaldheving, kaldheves, sunn, bake, baking, rundstykker, brød, barley, betaglukan, mett, matpakke, frokost, sult, blodsukker, kolestrol, hjertevennlig, kostholdVisste du at Duga byggkorn har god effekt på kolesterol og blodsukker, og holder deg mett lenger?

Duga nakenbygg er en helt ny generasjon næringsrikt og smakfullt byggkorn med dokumentert helseeffekt. Byggkornet har et naturlig meget høyt innhold av kostfiberet betaglukan sammenlignet med andre sorter.
Det er også rikt på antioksidanter, og inneholder gunstige fettsyrer og verdifulle næringsstoffer som er godt for kroppen.

Det finnes mange sorter bygg med ulikt næringsinnhold. I motsetning til andre byggsorter som dyrkes i Norge er Duga sitt bygg en skall-løs sort, et såkalt nakenbygg. Byggkornet mister skallet under tresking, og hele kjernen med alle de gode helsekomponentene kan benyttes til mat. Dette gir en helt unik råvare med helsemessig effekt. I denne kornsorten er det funnet svært høye mengder av kostfiberet betaglukan, som har vist seg å ha kolesterolreduserende og blodsukkerregulerende effekt.

Hvorfor er bygg det beste valget?

Ikke bare er bygg rikt på betaglukan, men det har i tillegg en rekke helseeffekter som gjør dette til en matvare vi anbefaler som en del av et sunt kosthold.

Les mer om kortreist supermat HER >>>

modent, duga, byggkorn, bygg, åker, blodsukker, kolestrol, helse, kostfiber

Duga byggkorn er rikere på kostfiberet betaglukan enn andre sorter bygg. Betaglukan fra bygg har dokumentert effekt på regulering av kolesterol og blodsukkerstigning etter et måltid. I tillegg er den høye andelen kostfiber med på å holde deg mett lenger, noe som kan være svært gunstig med hensyn til vektregulering. Kostfiber har også dokumenterte helsegevinster som redusert risiko for utvikling av diabetes type II, høyt kolesterol, overvekt, forstoppelse og tykk- og endetarmskreft. Mange ligger under den anbefalte daglige mengden av kostfiber med dagens kosthold. Med Duga bygg inkludert i kosten kan det bli enklere for deg å oppnå anbefalt mengde kostfiber.

byggrøt, betaglukan, grøt, norske tradisjoner, lørdagsgrøt, gullbygg, kolestrol, betaglukan, kostfiber, sult, mett, blodukker, diabetes, vektregulerende, effekt, sunn, kortreist, norsk

Bygg kan brukes til så mangt. Du kan spise grøt, knekkebrød, brød, og lage mange andre retter med bygg som en av ingrediensene.

 

Bygg inneholder også fytokjemikalier, herav antioksidanter. Bygg er dessuten rikt på B- og E- vitaminer og sporstoffene jern og sink. B-vitaminene har en viktige funksjon i stoffskiftet og medvirker til nedbrytningen av fett, proteiner, karbohydrater og dannelsen av røde blodlegemer. E-vitamin er en kraftig antioksidant, som beskytter kroppen mot skadelige radikaler. Jern er blant annet nødvendig for oksygentransport i kroppen. Sink er viktig for hud og immunforsvar.

Bygg har med andre ord en rekke gunstige helseeffekter. Alt dette gjør at vi anbefaler deg Duga byggkorn som en del av ditt daglige kosthold.

Les mer i artikkelen; Tarmens feiekost >>>

Hvordan benytte bygg i mat?

Den enkleste måten å benytte matbygg enkelt i ditt eget kosthold er å inkludere noen av våre GULLBYGG-produkter i dagsmenyen din. Til middag kan du f.eks erstatte vanlig ris, pasta og poteter med GULLBYGG Middagsris. Du kan spise grøt, knekkebrød, brød, og også lage mange retter med bygg som en av ingrediensene.

Matmerk, spesialitet, merke, spesialitetmerket, gullbygg, duga, byggkorn, byggrynsgrøt, middagsbygg
Visste du forresten at Duga har mottatt det gjeve Spesialitet-merket for produkter med unik smak basert på gode norske råvarer på to av produktene våre? Les mer her >>>

Se tips til sunne og smakfulle oppskrifter her! >>>

bygg--og-havregryn-grot-med-vanilje-og-friske-ber520x400 byggrynotto-med-spekeskinke-og-tomat-720x400 fiberscones-720x400 hjemmelagetmusli720x400 stekt-laks-med-buljongkokte-gronnsaker-og-bygg-720x400

Inspirasjon og tips til retter med Coop GULLBYGG - les mer HER >>>

Coop GULLBYGG produkter, basert på DUGA byggkorn, får du kjøpt i alle landets Coop-butikker.

Gullbygg, duga, middagsbygg, betaglukan, kolestrol, kostfiber

Duga Gullbygg-produkter selges i Coop-butikker over hele landet.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *