Spesialitet-merket til Coop Gullbygg

gullbygg, betaglukan, middagsbygg, byggrynsgrøt, bygg, sunnere, spesialitet, merke, matmerk, kortreist, norsk, sunn, grøt, middagsris, ferdig, smakfull, enkel, enkelt, smakfullt, byggkorn, duga,
Coop Gullbygg har vært en stor suksess fra lanseringen i 2014. Nå krones to av produktene i serien, Coop Gullbygg Byggrynsgrøt og Middagsbygg, med Spesialitet-merket fra Matmerk.

Matmerks fagutvalg, ledet av fylkesmann Lars Sponheim, gjør alltid en grundig vurdering av kvalitet og smak før de tildeler Spesialitet-merket.Matmerk, spesialitet, merke, spesialitetmerket, gullbygg, duga, byggkorn, byggrynsgrøt, middagsbygg Utvalgets medlemmer var helt enige om at byggrynsgrøt og middagsbygg er produkter med en unik smak, basert på gode norske råvarer av høy kvalitet, som fortjener hederen Spesialitet.

Coop Gullbygg Byggrynsgrøt og Middagsbygg er laget på Duga nakenbygg, en unik kornsort som dyrkes av utvalgte bønder i Østfold, og foredles av Coop. Duga nakenbygg har et høyt innhold av kostfiber med gunstig helseeffekt, og har en søtere smak enn tradisjonelt byggkorn. Byggkornet bearbeides på en skånsom måte for å beholde det høye innholdet av fiber.

….. - byggrynsgrøt og middagsbygg er produkter med en unik smak, basert på gode norske råvarer av høy kvalitet, som fortjener hederen Spesialitet.

 

50 Østfold-bønder

Coop Gullbygg Middagsbygg og Byggrynsgrøt er sunne og gode produkter med tydelig opprinnelse fra Østfold.
Den aller første avlingen ble høstet på 12 utvalgte gårder i Østfold i august i 2013. Antall Østfold-bønder som dyrker Duga-bygget vil passere over 50 i 2015.

«- Dette er et meget attraktivt merke å få, og jeg er veldig stolt over den reisen vi har foretatt sammen med Duga og Norsk Matbygg», sier Hege Berg-Knutsen, ansvarlig for egne merkevarer i Coop Norge. «For Coop er det et viktig mål å utvikle sunne og gode merkevarer, og gjerne fra lokale produsenter, slik som myndighetene oppfordrer næringen til. Coop Gullbygg er et meget godt eksempel på at vi har lykkes med dette. Det er også ekstra hyggelig at det er en av handelens egne merkevarer som får spesialitetsmerket. Det er en anerkjennelse av den seriøse jobben vi gjør på området.»
Coop er den eneste dagligvarekjeden som selger Gullbygg-produktene.

gullbygg, spesialitet, duga, byggkorn

Bildet: Ordfører René Rafshol i Råde (fra venstre) overrakte utmerkelsen til Katrine Kerr Gammelsrød i Duga, Hege Berg-Knutsen, ansvarlig for egne merkevarer i Coop Norge og Geir Jostein Dyngeseth, kunde- og medlemsdirektør i Coop Norge. Foto: Anne-Marte Røen Bye.

Kundene har virkelig trykket Coop Gullbygg-serien til sitt bryst. Produktserien består av et bredt utvalg av produkter som man bruker i det daglige, som brød, knekkebrød, bygg- og havregryn, middagsbygg og byggrynsgrøt.

Spesialitet er et kvalitetsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk. Det er over 250 norske mat- og drikkevarer som er tildelt Spesialitet-merket for unik smak.

Les mer om hjertevennlig kosthold her >>>

MIDDAGSBYGG, BYGGRYNSGRØT og andre produkter i Coop GULLBYGG-serien, basert på DUGA byggkorn, får du kjøpt i alle landets Coop-butikker.

Gullbygg, duga, middagsbygg, betaglukan, kolestrol, kostfiber

Duga Gullbygg-produkter selges i Coop-butikker over hele landet.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>