Innovative korndyrkere fra Østfold

helse, byggkorn, bonde, betaglukan,

Med stor respekt for kvalitet og tradisjoner har utvalgte bønder i Østfold dyrket frem et byggkorn som er optimalt med tanke på smak og næringsinnhold for mennesker.

Bygg er en av verdens eldste kulturplanter, og regnes som selve urkornet. Smak og næringsstoffer i kornet har direkte sammenheng med dyrkingsmetode og respekt for råvaren. DUGA er en ny generasjon byggkorn, foredlet med tanke på smak og næringsinnhold. Kornet dyrkes av utvalgte, engasjerte bønder på Østlandet for Norsk Matbygg SA, med strenge krav til dyrkningsforhold og metode, kvalitet og tradisjoner.

En av gårdene som leverer dette unike kornet, er idylliske Gammelsrød Gård ved vakre Oven i Råde. Korndyrking og handel på gården kan dokumenteres helt tilbake til 1300-tallet. Forholdene på Gammelsrød er optimale for kornproduksjon med sin nærhet til fjorden, jevn temperatur og gode solforhold. Kyststien snirkler seg over eiendommen forbi store fredete eikelunder. Videreføring av kunnskap og tradisjoner rundt driften er viktig for Katrine og Erik Gammelsrød, som i dag eier og driver familiegården. Nå er de også del av et nytt byggkornseventyr.

Duga

I nært samarbeid med Coop er det nå utviklet en serie sunne og smakfulle produkter basert på Duga byggkorn, under produktserien Gullbygg. Produktene er utviklet med tanke på smak og helse, og skal gjøre det enkelt for hele familien å ha et sunt kosthold basert på bygg. Produktene finnes i Coop-butikker over hele landet.

Produkter

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *