Tre raske middager

Vi har plukket ut tre raske middager du har tid til å lage i en hektisk hverdag. Alle oppskriftene er enkle å lage og er fulle av sunne næringsstoffer som bygger kroppen.

Omelett med spinat, bygg & spekeskinke

Omelett med bygg og skinke 2

1 porsjon

Ingredienser:

50 g kokt Gullbygg middagsbygg

2 egg

¼ purre, i skiver

½ fedd hvitløk, finhakket

100 g frisk spinat

8 cherrytomater, delt i to

Friske urter

2 skiver spekeskinke

Surr purre og hvitløk lett i pannen. Tilsett den kokte byggen og cherry-tomater. Stekes i 30 sekunder. Vend inn spinat og ta av varmen. Dryss over urter.Bland eggene med en gaffel. Tilsett et lite dryss salt. Hell over i en lett smurt panne. Stek kort til eggestanden så vidt setter seg. Legg på tallerken. Legg fyll på den ene siden og vend omeletten over. En rask og næringsfull lunsj!

Blomkålsuppe med bacon og byggryn

Blomkålsuppe med byggkorn og bacon

4 porsjoner

Ingredienser:

1 stort blomkålhode

1 purre

½ løk

2 fedd hvitløk

6 dl buljong

4 dl melk

1 pk bacon

50 g Gullbygg middagsbygg

1 ts tørket timian

1 ss frisk timian.

Kok middagsbyggen etter anvisning på pakken.

Grovhakk og surr purre, løk, hvitløk og timian i litt olje. Tilsett blomkål i grove biter, vann og melk. Kok opp og kok mørt i ca 10 minutter (avh av størrelsen på bitene). Fres til jevn masse med stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Stek baconterninger sprø i en panne. Tilsett kokt middagsbygg og stek i ca 1 minutt. La renne av på et kjøkkenhåndkle.Server suppen med bacon/bygg-blandingen, og dryss over finhakket timian. Tilsett litt olivenolje ved servering.

Grov pai med bygg, spinat og ørret

Ingredienser:

100 g hvetemel

100 g byggmel

1 pose Gullbygg byggfiber

1,5 dl kesam

litt salt

4 egg

1,5 dl kesam

0,5 dl melk

1 ts salt

200 g spinat

½ purre

300 g ørretfilet

sitrin

hvitløk

50 g kokte Gullbygg middagsbygg

sitron

smør

Bland sammen i en brødpose til en fast deig. Tilsett mer væske om nødvendig (vann, melk, kesam). Smør paiform og fordel deigen utover. Prikk bunnen med en gaffel. Stek på 200 grader i ca 20 minutter.

Del ørret i grove terninger. Press over sitron.

Rør sammen eggeblandingen. Stek purre blank i smør. Tilsett spinat og rør til spinaten faller sammen. Dekk paibunnen med denne plandingen. Strø over byggkorn og fordel ørreten i formen. Hell over eggeblandingen. Stekes i 25 minutter til eggestanden har satt seg. La stå i 30 minutter før du skjærer i den.

Serveres med grønn salat og vinaigrette.

Byggpai

Mvh Duga

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>